ANA MENÜ

 

    KEBAN DERNEĞİ

 

    KEBAN TANITIM

 

    KEBAN LİNKLERİ

KEBAN SU VE ALABALIK FESTİVALİ


``KEBAN SU VE ALABALIK FESTİVALİ`` BAŞLADI


Elazığ`ın Keban ilçesinde organize edilen ``Keban Su ve Alabalık Festivali`` başladı. Keban Hükümet Konağı önünde dün mehter takımının gösterilerinin ardından kortej yürüyüşü yapıldı. Kaymakam Ahmet Arık, Hükümet Konağı önünde yaptığı konuşmada, festival nedeniyle herkesin mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.
Arık, ``Hepimiz uzaktan gelen Kebanlı hemşehrilerimiz ve uzaktan ve yakından gelen misafirlerimizle heyecan içindeyiz. Festivalin devamında büyük keyif alarak güzel günler geçirmenizi dilerim. Festivalimiz inşallah devamlı olur, gerisi de ileride gelir, devam eder`` dedi.
Keban Belediye Başkanı Hadi Turan ise Keban Barajı`nın yapımı ile Çırçır suyunun ortaya çıktığını, bu su sayesinde Keban`ın kaderinin değiştiğini söyledi. Turan, ``Balıkçılık sektörü başını aldı gitti. İlçemiz balıkla ve barajla anılmaya başlanıldı. İlçenin kaderi barajla değişti`` dedi.
Elazığ İli ve İlçeleri İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Kaya da festivali Allah`ın kendilerine nasip ettiğini belirterek, ``Keban alabalığı, Türkiye`ye ismini tanıtmış olup, Türkiye`de olmayan teknoloji ile alabalıkta Türkiye birinciliğini taşımakta. Tam 1500 kişi bu işte çalışmakta. 2023 yılında 15 bin kişi bu sektörde ekmek yiyecek`` diye konuştu.
Açılış törenin ardından eğitimci-ressam Abdullah Bulut, Keban Meslek Yüksek Okulunda 39`uncu kişisel sergisini açtı. Keban Meslek Yüksek Okulu`nda ``Keban`da Alabalık Yetiştiriciliğinin Bugünü ve Geleceği`` konulu panel gerçekleştirildi.
Festival kapsamında yemek yarışması ve futbol turnuvası final maçı yapıldı


``KEBAN SU VE ALABALIK FESTİVALİ`` -FESTİVAL KAPSAMINDA 5 BİN KİŞİYE ``ALABALIK DÖNERİ`` İKRAM EDİLDİ


Elazığ`ın Keban ilçesinde düzenlenen ``Keban Su ve Alabalık Festivali`` kapsamında 5 bin kişiye ``alabalık döneri`` ikram edildi.
Keban`da gerçekleştirilen festival kapsamında çok sayıda vatandaş, koruluk mesire alanında düzenlenen piknikte bir araya geldi. Burada katılımcılar aileleriyle piknik yaparken, yöre sanatçıları konser verdi. Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu etkinlikte, yöresel oyunlar oynandı.
Etkinlikte, Keban Halk Eğitim Müdürlüğü kursiyerlerince Kick-Boks ve tekvando gösterileri sunuldu. Festival kapsamında okullar arası yapılan resim ve şiir yarışları ile yüzme yarışmasında dereceye girenlere, Kaymakam Ahmet Arık, Belediye Başkanı Hadi Turan, Elazığ Orman İşletme Müdürü Veysel Önen ve resmi kurum müdürlerince ödül olarak altın takdim edildi.
Festival kapsamında Keban Baraj Gölü`nde tekne turu yapıldı, ayrıca vatandaşlar Kızılay`a kan bağışında bulundu. Etkinlikte Keban Alabalık A.Ş. tarafından 5 bin kişiye ekmek arası ``alabalık döneri`` ikram edildi.




KEBAN SU VE ALABALIK FESTİVALİ KAPSAMINDA CENGİZ YURTSEVEN VE BÜLENT SERTTAŞ KONSER VERDİ.

Keban Su ve Alabalık Festivali kapsamında Cengiz Yurtseven ve Bülent Serttaş konser verdiSerttaş, amatör olarak oynadığı Keban Tek Spor`da birçok maça çıktığını anımsatarak, "Top oynarken takım kaptanımız Tuncay Özkan vardı. Kaptanımıza `Bir gün meşhur olursam tüm futbolculara mikasa ayakkabı alacağım` dedim. Kaptanımız Tuncay da `Bırak mikasayı sen bize 3 kasa top gönder yeter` dedi" diye konuştu.
Konserin ardından katılımcılara plaket verildi, havai fişek gösterisi sunuldu



KEBAN SU VE ALABALIK FESTİVALİ KAPSAMINDA ATICILIK YARIŞMASI VE BALIK TUTMA ŞENLİĞİ YAPILDI.


Festivalin son gününde Keban Mehmetçik Stadyumu`nda Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı`nın destekleriyle atıcılık yarışması gerçekleştirildi. 250 yarışmacının katıldığı yarışta, her yarışmacı havalı tüfekle üç kez 25 metrede hedef tahtasına atış yaptı. Aldıkları puana göre sıralanan yarışmacılardan ilk 60 kişiye madalya, sonraki 80 kişiye avcı yeleği verildi. Yarışmada tüm katılımcılara da tişört hediye edildi.
Atıcılık şenliğinin en yaşlı yarışmacısı Kadir Şimşek (77) üç atışla 32 puan aldı. Şimşek, en yaşlı yarışmacı olması nedeniyle tertip komitesi tarafından madalya ve avcı yeleğiyle ödüllendirildi. Şimşek`e ödülünü veren Kaymakam Ahmet Arık, Şimşek`e tebrik ederek, ``Yaşına rağmen böyle bir organizeye katılarak bir cesaret örneği göstermiştir`` dedi.
Şimşek de 15 yaşında avcılığa merak sardığını, yıllardır avcılık yaptığını belirterek, ``Bugün bu atıcılık şenliğinin yapıldığını duydum ve yarışmaya katıldım. Sağ olsunlar beni ödüllendirdiler`` dedi.

Festival kapsamında Fırat Nehri üzerindeki Fırat köprüsünde ise balık tutma yarışması yapıldı. Şenliğe katılan 250 kişiye Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı desteğinde mekanizmalı olta takımı ve tişört dağıtıldı. Köprü üzerinde sıralanan katılımcılar balık tutmaya çalıştı. Bazı katılımcıların oltaları birbirine karıştı. Şenlikte en fazla balık tutan 100 kişiye balıkçı yeleği hediye edildi.